Home

Duizeligheidnet

Fysiotherapie Het Want is lid van Duizeligheidnet.
Duizeligheidnet is een onderdeel van het Kenniscetrum Duizeligheid.
In dit net zitten medisch specialisten met expertise op het gebied van duizeligheid en fysio- en oefentherapeuten die scholing hebben gevolgd bij het Kenniscentrum Duizeligheid.

Hendrik van der Velde, een van de 12 fysiotherapeuten van Fysiotherapie Het Want, heeft de opleiding gevolgd en mag zich als fysiotherapeut specialist noemen op het gebied van behandeling van duizeligheidsklachten.


Duizeligheid is een veel gehoorde klacht.
Op het spreekuur van de huisarts is duizeligheid een veel gehoorde klacht. Als hoofdklacht komt het voor bij 3 tot 14% van de patiënten die een huisarts bezoeken. Het is ook een klacht die sterk leeftijdsafhankelijk is. Met name bij mensen ouder dan 65 jaar komt duizeligheid veel voor.
Duizeligheid kan als zeer bedreigend worden ervaren: zij brengt de mens letterlijk en figuurlijk uit balans. Er kan een gevoel van onzekerheid ontstaan dat zich over alle aspecten van het dagelijkse leven uitstrekt. De sociale en maatschappelijke gevolgen van duizeligheid zijn vaak groot. Zeker bij oudere mensen kan het soms leiden tot verlies van zelfstandigheid.

Informatie
Hebt u last van (langdurige) duizeligheid, neemt u dan contact op met uw huisarts.
Uw huisarts kan u vervolgens verwijzen naar Fysiotherapie Het Want.
Wilt u informatie over het behandelen van duizeligheidsklachten, neemt u dan contact met ons op.

 

Gezondheidscentrum Het Want
Het Want 12
8802 PV  Franeker

0517-390900

Terug naar het nieuwsoverzicht